Schotland

schotlandOp vakantie gaan naar Schotland naar de ruige natuur, prachtige hooglanden en rijke historie is zeker aan te raden. Schotland is een land waar u niet naartoe moet gaan als u op zoek bent naar een zonvakantie, maar het is een land waar u naartoe gaat om te genieten van de natuur. In Schotland lijkt af en toe wel de tijd stilgestaan te hebben zeker als u de Schotse hooglanden intrekt en lekker rondreist dan beleeft u een vakantie die uniek is. De Schotten staan erom bekend dat ze vriendelijk zijn en traditioneel, waardoor u als toerist heerlijk kunt genieten van deze aloude tradities zoals de Schotse kilt, de typische doedelzakken en natuurlijk de Schotse Whiskey. Verder is naast de ruige natuur ook genoeg andere dingen te zien en te beleven, want Schotland kent een rijke geschiedenis waar van alles in gebeurd is, denk hierbij aan de vele oorlogen met Engeland, de prachtige oude steden als een Edinburgh en Glasgow en natuurlijk de prachtige legende van het monster van Loch Ness. Kortom op vakantie gaan naar Schotland zorgt ervoor dat u een unieke vakantie heeft waar genoeg in te beleven is.

1. Loch Ness – de legende!

Met stip toch op 1 vinden wij de legende van Loch Ness. Dit wereldwijd bekende verhaal over een “monster” wat in het meer Loch Ness ronddwaalt is natuurlijk de moeite van het bezoeken waard. In de loop der eeuwen zijn er namelijk diverse waarnemingen geweest van “Nessie” zoals de Schotten hem ook wel noemen, maar nog nooit is bewezen dat hij ook daadwerkelijk bestaat. Deze legende gaat zelfs zover dat er de afgelopen jaren diverse onderzoeken zijn geweest om deze legende op te sporen, maar helaas zonder resultaat. Het meer Loch Ness is ook een groot meer gelegen in een prachtig gebied in het noorden van Schotland en is ook zonder op zoek te zijn naar deze legende een aanrader om eens te bezoeken.

2. Edinburgh

De hoofdstad van Schotland met een rijke geschiedenis welke tot vele eeuwen terug gaat is Edinburgh. Deze stad is al eeuwen lang de hoofdstad van Schotland en heeft centraal gestaan in eigenlijk alles wat Schotland vandaag de dag is. Ondanks de groei van een Glasgow welke een stuk groter is dan Edinburgh, is Edinburgh nog steeds de belangrijkste stad van Schotland. U vind hier vele monumentale gebouwen terug welke al eeuwen overeind staan en het is ook niet voor niets dat het oude centrum op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Naast de vele mooie gebouwen en de rijke geschiedenis, is het ook een stad waar vele evenementen georganiseerd worden waarvan de bekendste het Edinburgh Festival is waar u werkelijk waar van alles kunt beleven van het oude Schotland, zeker een aanrader als u in Schotland bent ten tijde van dit festival om een bezoekje te geven.

Bovenstaande bezienswaardigheden zijn zeker aan te raden om eens te bezichtigen, de lijst is nog lang niet compleet en zal daarom de komende tijd nog flink aangevuld worden. Mocht u overwegen om een vakantie naar Schotland te boeken en wilt u meer informatie hierover? Dan kunnen we u aanraden om deze website over Schotland eens te bezoeken, deze website staat vol met informatie over Schotland, tips en andere weetjes over het prachtige land Schotland.

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *