Rhodos

bezienswaardigheden-rhodosHet Griekse eiland Rhodos is een van de populairste eilanden in Griekenland onder toeristen. Het is een eiland die ligt in de zogenaamde eilandengroep Dodekanesos in het Zuid-Oosten van Griekenland en maar een paar kilometer verwijderd van de Turkse grens. Door zijn mediterrane klimaat is het een heerlijk eiland om uw vakantie op te vieren, en er zijn diverse bezienswaardigheden te ontdekken. Door het heerlijke klimaat op Rhodos welke bijna het hele jaar door heerst is het een perfecte bestemming voor uw zon en relax vakantie. Met de zonnige stranden en de luxe hotels is Rhodos een heerlijke plek om uw vakantie op te vieren, en er is ook genoeg te doen. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden van Rhodos op een rijtje gezet, want op Rhodos is genoeg te zien dit komt o.a. doordat de geschiedenis van Rhodos een uitgebreide is.

1. Rhodos stad

Om maar meteen met een goeie te beginnen is dit de plek die u als cultuurliefhebber, maar ook als shopping queen eens een bezoekje zou moeten geven. Rhodos stad is namelijk een stad gelegen in de top van Rhodos en de geschiedenis van de oude binnenstad gaat tot enkele eeuwen terug, maar de daadwerkelijke geschiedenis gaat tot wel enkele duizenden jaren terug. Wat u vooral in de oude binnenstad van Rhodos-stad terugvind is dat de stadsmuren bijna nog helemaal intact zijn, en dat ze zoveel mogelijk geprobeerd hebben om de sfeer van vroeger intact te houden. Tegenwoordig vind u hier allerlei horeca gelegenheden terug, winkeltjes en musea. Aangezien de oude stad aan de haven ligt kunt u dit ook prima combineren en is dat ook zeker aan te raden om deze bezienswaardigheid van Rhodos te bekijken.

2. De vlindervallei

Als u van een prachtige natuur houdt en het bekijken van talrijke vlinders is de vlindervallei op Rhodos de moeite van een bezoekje waard, zeker als u in de zomer op vakantie gaat naar dit geweldige eiland. De vlinder die u het meest tegenkomt in deze vallei is de C. Quadripuncaria Rhodosensi. Deze vlinder is vooral overdag actief en als u in de maanden juli en/of augustus hier naartoe gaat kunt u hier van genieten. Zeker een aanrader om eens te bezoeken.

3. Lindos

Een prachtig plaatsje gelegen aan de oostkust van Rhodos is Lindos, dit schilderachtige witte plaatsje is een pareltje aan de Middellandse zee welke gelegen is in een prachtige baai. Niet voor niets word Lindos ook wel het witte stadje genoemd door zijn hoofdzakelijke wit getinte huisjes en kerkjes. Het is geen groot stadje, maar als u wilt genieten van een bijzonder stadje en een paar mooie foto’s wilt maken dan is dit de plek die u eens moet bezoeken tijdens uw vakantie op Rhodos.

4. Paleis der Grootmeesters

Dit oude paleis wat u in Rhodos stad terugvind laat u kennis maken met de gevestigde ridderorde die tijdens de middeleeuwen de dienst uitmaakte op Rhodos, u kunt dit paleis nog goed bekijken omdat deze nog grotendeels overeind staat en herbouwd is en tevens vind u hier veel informatie terug over deze tijd van de kruisvaarders.

5. Archeologisch museum Rhodos

Voor degene die zich willen verdiepen in de geschiedenis van Rhodos en welke heerschappijen hier gevestigd waren is dit een heel interessant museum waar u veel informatie terugvind over de oudheid. Want Rhodos zijn geschiedenis gaat tot ver terug in de tijd, omdat dit eiland strategisch op een goede plek ligt. Kortom voor de cultuur liefhebber is dit een must see.

6. Zeven bronnen

Deze unieke bronnen vind u terug in een prachtig natuurgebied op Rhodos. Naast dat het een prachtig natuurgebied is, is het unieke hieraan dat deze 7 bronnen bij elkaar komen in dit gebied en de natuur eromheen heeft zich hier prachtig ontwikkeld, en u kunt hier dan ook heerlijk wandelen en genieten van de rust mits u er op tijd bij bent in het hoogseizoen.

7. De opgravingen van Kamiros

Ooit in een ver verleden lag er een prachtige stad op Rhodos welke verwoest is door een krachtige aardbeving, en ondanks dat de stad Kamiros hierna weer helemaal opgebouwd is geweest is ook deze stad weer met de grond gelijk gemaakt. De laatste jaren zijn ze druk bezig om de ruïnes van de stad Kamiros bloot te leggen zodat ze onderzoek kunnen doen naar deze ooit zo machtige stad Kamiros.

8. Kerk van Agia Triada

Deze kerk is volgens velen een echte aanrader om te bezoeken. U vind vele kerkjes terug op Rhodos, maar deze is vooral ook van binnen mooi om een keer te bekijken. U vind de Agia Triada in de oude stad Rhodos. Het enige waar u wel rekening mee moet houden is dat de openingstijden beperkt zijn, dus als u hier een bezoekje aan wilt brengen is het aan te raden om van tevoren te informeren naar de openingstijden.

9. Filerimos klooster

Dit Johannieterklooster op Rhodos is de moeite van een bezoek waard. Dit oude klooster is nog in goede staat te bekijken en u vind hier nog vele andere historische gebouwen terug. Het klooster Filerimos is gebouwd boven op een heuvel/berg en van hier uit heeft u ook een prachtig uitzicht over Rhodos.

10. De haven van Rhodos

De haven van Rhodos (Manraki) is een plek waar u heerlijk kunt genieten van vele soorten boten en bootjes. Van oorsprong was deze haven vooral de thuishaven van de vissers en de machtige oorlog en koopvaardij schepen, maar tegenwoordig is het vooral leuk om een terrasje te pakken en de vele cruise schepen voorbij te zien varen en de vele mooie jachten die hier in voornamelijk de zomer aanmeren. In een ver verleden heeft hier op Rhodos ook een van de zeven (oude) wereldwonderen gestaan namelijk de Kolossos van Rhodos, volgens de verhalen was het beeld over de haven gebouwd zodat de vele schepen hier onderdoor gegaan moeten zijn, maar men vermoed tegenwoordig dat deze waarschijnlijk op een heuvel iets verder van de haven af heeft gestaan.

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *