Malaga

malagaU wilt lekker op vakantie naar het zonnige zuiden en heeft Malaga als vakantiebestemming uitgekozen? Of u wilt misschien naar Malaga op vakantie en weet nog niet zeker of het wat voor u is? Dan bent u hier op de juiste bestemming, want wij hebben voor u de meest bijzondere bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet over deze Spaanse stad. Malaga ligt aan de Spaanse Costa del Sol wat erom bekend staat dat het praktisch altijd mooi weer is en gelegen is aan de Middellandse zee. Malaga kent een rijke historie welke teruggaat naar de tijd van de Moren en hierover kunt u veel terugzien in het straatbeeld van deze stad met zoals gezegd bijzondere bezienswaardigheden. Denk hierbij aan het fort Alcazaba, de oude haven van de stad, diverse musea maar vlak ook de mooie kathedralen niet uit die u hier terugvind. Kortom naast de ideale zon, zee en strand bestemming wat deze stad u te bieden heeft met zijn mooie boulevard en talloze winkeltjes en horeca gelegenheden heeft de Spaanse stad Malaga u veel meer te bieden op het gebied van cultureel erfgoed. Wij hebben hieronder de mooiste, meest bijzondere en leukste bezienswaardigheden voor u verzameld zodat u voor uzelf eens kunt bekijken of het wat voor u is.

1. Het fort Alcazaba de Malaga

Dit prachtige fort uit de 11e eeuw is nog gebouwd door de Moren en is echt een aanrader om eens te bezoeken. Hij is oorspronkelijk gebouwd om het paleis te beschermen en dit fort is een van de best bewaarde burchten uit de Arabische overheersing in Spanje. In heel Malage vind u de invloed terug van de Hammudidendynastie terug, maar dit fort is toch wel het meest bijzondere omdat hij ook nog in redelijke goede staat is gebleven. Als u de Alcazaba de Malaga een bezoekje brengt kunt u ook meteen het paleis, het de dichtbij gelegen Romeinse theater bezoeken of natuurlijk het museum wat hier in het fort gevestigd is. Het uitzicht vanaf de Alcazaba is ook prachtig te noemen, dus een aanrader als u in Malaga bent om hier een dagje naartoe te gaan is het zeker.

2. De kathedraal van Malaga

Een bijzondere kathedraal om te bezoeken is de kathedraal van Malaga. Deze kathedraal is in de loop der eeuwen gebouwd en is nog geen eens af te noemen. Het grootste probleem van de bouw van deze kathedraal is het geld geweest, steeds als er geld beschikbaar was werd er weer verder gebouwd totdat het potje op was. Desondanks is het een prachtige kathedraal geworden die zeker de moeite van het bezoeken waard is. Wat heel erg opvalt is het oog van detail wat de makers hebben gehad, er is namelijk een grote focus hierop geweest waardoor het zo’n prachtige kathedraal is geworden met als grootste eye catchers het koor van de kerk en het altaarstuk in de kapel van Santa Barbara.

3. Picasso museum

Malaga is de geboorteplaats van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso en dan kan een museum natuurlijk niet ontbreken, het museum van Picasso (Museo Picasso) werd geopend in 2003 en kent diverse werken van Picasso. Helaas zijn de grootste kunstwerken van Picasso hier niet te bewonderen, maar u vind hier wel het hele levensverhaal van deze beroemde kunstenaar terug en diverse werken die u waarschijnlijk nog nooit eerder gezien heeft. Voor de kunstliefhebbers is deze bezienswaardigheid dan ook een echte aanrader.

4. Sea life park

Een leuk en leerzaam park om eens te bezoeken is het Sea life park in Malaga. Het is een park welke gebouwd is om het zeeleven in kaart te brengen en over te brengen op de bezoekers, hierdoor vind u vele vissen, prachtige aquaria en veel informatie terug over het leven in de zee. Het park is mooi opgezet en zorgt toch voor een leuk dagje vermaak. Naast dit mooie park is Sea life park ook net zoals bijv. het Dolfinarium in Nederland betrokken bij het redden van zeedieren, denk hierbij aan dolfijnen en schilpadden. Hier vind u ook allerlei informatie over terug.

5. Museum van Malaga

Het museum van Malaga is zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen, dit moderne museum is vooral gericht op de schone kunsten en hierdoor kunt u vele werken bekijken van diverse schilders uit Spanje, maar het museum van Malaga heeft ook een uitgebreide Archeologische afdeling waar u vele oude voorwerpen kunt bekijken en de geschiedenis van diverse zaken. Kortom een leuk dagje uit en een leerzaam dagje als u dit museum een bezoekje brengt, en het is bovendien gevestigd in een mooi historisch pand luisterend naar de naam Palacia de la Aduana, welke al de moeite waard is om van buiten te bekijken.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *