Lanzarote

Het eiland Lanzarote is natuurlijk een ideale vakantiebestemming en niet alleen om het mooie weer, maar ook door de prachtige omgevingen die Lanzarote u te bieden heeft. Lanzarote is onderdeel van de Canarische eilanden net zoals o.a. de bekende vakantie eilanden Gran Canaria en Tenerife, en valt hierdoor onder de Spaanse regering. Lanzarote is in de loop der tijd ontstaan door vulkanische activiteiten en dat is goed te zien in het landschap. Met zo´n 125,000 inwoners is Lanzarote niet echt dichtbevolkt te noemen, maar door de toeristische sector en de heerlijke temperatuur die eigenlijk het hele jaar door aanwezig is, is het aantal mensen wat daadwerkelijk aanwezig is op Lanzarote al snel een veelvoud.

Doordat de temperatuur op Lanzarote altijd zo´n minimaal 18 graden is het hele jaar door wordt Lanzarote ook wel gezien als het ideale eiland om te overwinteren, met zo´n 300 dagen per jaar zonder neerslag hoef je niet bang te zijn dat je vakantie verpest wordt door de regen. De meeste regen valt in de maanden november t/m maart en tijdens deze dagen wil de temperatuur nog wel eens blijven hangen rond de 14 graden, maar de volgende dag kan het dan alweer zo’n 20 graden zijn, er wordt ook niet voor niets gezegd dat op Lanzarote en de andere Canarische eilanden het altijd lente is. In de zomer wil het kwik echter genoeg oplopen naar zo’n 30 – 35 graden waardoor het de ideale zonvakantie is, met o.a. de mooie stranden van Puerto del Carmen, prachtige vulkanische omgevingen en mooie natuur in Haria in het dal van de duizend palmbomen is er genoeg te beleven om hier heerlijk op vakantie te kunnen gaan.

  lanzarote-3Bezienswaardigheden van Lanzarote

1. Ondanks dat het een typisch toeristisch eiland is waarbij het zeker in het zomerseizoen ontzettend druk is en het aantal toeristen wat aanwezig is op het eiland meer is dan het eiland aan lokale inwoners heeft, heb je dit gevoel bijna niet. Dit komt omdat eigenlijk heel Lanzarote ruim en netjes opgezet is met geen hoogbouw aanwezig. Bijna alle gebouwen zijn wit gepleisterd met als enige kleur afwijking de kozijnen. Dit zorgt ervoor dat Lanzarote vele schilderachtige plaatsjes kent waarbij Tuguise en Varia de mooiste plaatsjes zijn om te bezoeken.

2. Het nationaal park Timanfaya

Een van de meest bijzondere omgevingen op aarde die kan je hier op Lanzarote terugvinden, want hier vind u een bijzonder vulkanische omgeving terug welke bijna vergelijkbaar is met een maanlandschap. Door de vulkanische activiteiten ligt hier een enorm gebied wat bedekt is met lava waardoor er geen begroeiing aanwezig is, tevens kunt u hier diverse leuke excursies doen waarbij u ook nog langs plekken komt waarbij u ziet dat er nog steeds vulkanische activiteiten aanwezig zijn. O.a. wordt er door een aanwezig restaurant gekookt op de vulkanische warmte die op sommige plekken naar boven komt. Kortom het park Timanfaya is zeker de moeite waard om te bezoeken als u naar Lanzarote gaat!

3. De Cueva de los Verdes

Op Lanzarote vind u hele bijzondere grotten terug welke ontstaan zijn door de vulkanische activiteiten waarbij deze grotten het meest bijzonder zijn. Sommige grotten zijn enorm groot en als u een bezoekje brengt aan deze grotten dan weet de gids u hele bijzondere dingen over deze grotten te vertellen en ook de geschiedenis hiervan. Dit zijn wel heel wat andere grotten die u in Limburg terugvind en ook zeker aan te raden om eens te bekijken.

4. Jardin de Cactus

Als u van bijzondere tuinen houdt is dit de plek waar u eens langs moet gaan. Het is namelijk een botanische en subtropische tuin welke bijzonder is omdat deze aangelegd is door de bekende kunstenaar en architect Cesar Manrique. Dit zorgt ervoor dat het niet een standaard tuin is met vele bijzondere planten, maar de manier van presenteren is heel wat anders dan u gewend bent. Cesar Manrique is altijd al een eigenzinnige kunstenaar geweest en is ook de geestelijk vader van Lanzarote, hij is er namelijk mede verantwoordelijk voor dat Lanzarote is wat het nu is, en als u de Jardin de Cactus een bezoekje geeft snapt u ook waarom deze cactus tuin de moeite waard is om te bezoeken.

5. Fundacion de Cesar Manrique

Zoals gezegd is Cesar Manrique wereldberoemd geworden op Lanzarote omdat hij verantwoordelijk is voor hoe Lanzarote er tegenwoordig uitziet, namelijk witte gebouwen en geen hoogbouw aanwezig. In zijn oude huis ziet u veel van deze eigenzinnige kunstenaar en architect terug, want Cesar Manrique heeft veel dingen ontworpen, gemaakt en anders ingericht naar zijn smaak en dit vind u hier allemaal terug. Alleen de lokatie is al bijzonder te noemen, want het huis is gebouwd in een lavagrot waardoor het natuurlijk al een speciale ambiance geeft.

Op Lanzarote kunt u een heerlijke vakantie houden, het eiland heeft de ideale temperatuur, een prachtige natuur en omgeving en het bijzondere van dit eiland is dat het eiland letterlijk opgebouwd is uit de vulkanische as en lava. Wilt u meer weten over Lanzarote bezoek dan ook eens de volgende websites voor meer informatie:

Lanzarote – Een website welke vol staat met informatie over Lanzarote zelf, de aanwezige plaatsjes en tips voor het vakantie vieren op Lanzarote.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *