Kreta

kretaKreta is het vakantie eiland van Griekenland en de meest bekende, zeker onder Nederlanders is het een van de meest geboekte vakanties wereldwijd en dat is niet voor niets. Kreta is namelijk een prachtig vakantie eiland welke naast een heerlijk mediterraanse temperatuur, prachtige stranden en fantastische accommodaties ook een enorme geschiedenis en cultuur te bieden heeft. Op Kreta vind u dan ook vele bezienswaardigheden terug vanuit de oudheid waarmee de cultuurliefhebber helemaal aan zijn trekken komt, maar Kreta heeft ook prachtige omgevingen zeker als u wat verder het eiland opgaat kunt u heerlijk genieten van mooie wandelingen en ondanks dat het eiland vol met toeristen zit kunt u toch nog genieten tijdens zo’n wandeling op Kreta van rust. Wij hebben voor u de meest bijzonder bezienswaardigheden op een rijtje gezet welke Kreta te bieden heeft.

1. De opgravingen van Knossos

De oude stad Knossos bestaat tegenwoordig niet meer als stad, maar de ruïnes van deze stad uit de oudheid zijn inmiddels grotendeels blootgelegd en men is veel te weten gekomen over deze oude stad. Waarschijnlijk was deze stad vroeger de hoofdstad van Kreta tijdens het Minoische tijdperk, in dit tijdperk was Kreta een van de belangrijkste plekken in de Middellandse zee en oppermachtig waardoor u over heel Kreta hier veel over terug kunt vinden en de schatten die het Kreta opgeleverd heeft. De opgravingen van Knossos is in ieder geval een prachtige plek om eens te bekijken en in de naast gelegen musea kunt u de talloze schatten van de opgravingen bekijken dus zeker een aanrader om een bezoekje te geven als u op Kreta bent.

2. Spinalonga

Een prachtig oud fort gelegen op een (schier)eiland aan de kust van Kreta is het oude fort Spinalonga, dit oude Venetiaanse fort zorgde in het verleden ervoor dat de plaatsjes aan de kust van Kreta goed beschermd werden, maar eigenlijk is Spinalonga bekende geworden door zijn functie als Lepra verbanningsoord. Tijdens begin 1900 werd namelijk iedereen met Lepra verbannen naar Spinalonga om daar behandeld te worden, zodat de leprapatienten niet tussen de “gezonde” bevolking leefden. Tegenwoordig vind u hier een uitgebreide expositie terug over deze tijd en kunt u ondertussen natuurlijk dit prachtige fort bezichtigen. Ook voor de strandliefhebber is het eiland Spinalonga zeker de moeite van een bezoekje waard, want een van de mooiste stranden van Kreta ligt hier aan dit eiland!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *