Ierland

Gaat u lekker op vakantie naar Ierland en wilt u gaan genieten van alles wat Ierland te bieden heeft? Dan bent u hier op het juiste adres als u vooraf al wilt bekijken wat de moeite waard is om langs te gaan in Ierland. Dit prachtige eiland gelegen naast Groot-Britannie heeft namelijk een bijzonder rijke geschiedenis met vele oude bouwwerken als herinnering aan het verleden. Denk hierbij aan de oude Keltische kastelen, ruïnes van diverse bijzondere bouwwerken, kloosters uit het tijdperk van de middeleeuwen waarvan sommige nog in gebruik zijn en natuurlijk een prachtige natuur welke Ierland te bieden heeft. Ierland heeft namelijk 2 gezichten, namelijk de ruwe rotskust aan de Atlantische oceaan, en de mildere en enigszins rustige kust aan het zuiden met mooie baaitjes. Een vakantie naar Ierland boeken dan ook veel mensen puur voor de natuur, of natuurlijk voor de stad Dublin welke vol historie staat en vooral populair is onder de stedentrippers. Bekijk hier de top bezienswaardigheden Ierland!

1. Dublin

Naast het feit dat Dublin de hoofdstad is van Ierland, het een miljoenenstad is waar de meeste Ieren in wonen en hier het meeste te beleven is qua evenementen etc. is Dublin ook een stad welke vol staat met historische gebouwen als Saint Patricks Cathedral en diverse musea waar je o.a. het book of Kells kunt terugvinden. Met een prachtig centrum waar u heerlijk kunt shoppen zijn er ook veel activiteiten het hele jaar door te boeken zoals een bezoekje aan de Jameson Distillery of het Guinness storehouse welke beide een echte aanrader zijn. Verder is Dublin een prima uitvalsbasis voor een vakantie in Ierland, omdat ondanks dat het een grote stad is toch makkelijk bereikbaar is. Een vakantie naar Ierland begint of eindigt natuurlijk in Dublin!

ierland-bezienswaardigheden2. Westkust Ierland

Deze indrukwekkende kustlijn gelegen in het westen van Ierland is echt een aanrader om met de auto/camper naartoe te trekken. De prachtige rotskust lijn en de natuur die hierachter verborgen is, is echt een aanrader voor de natuurliefhebber. Tevens vind u hier ook prachtige en traditionele bed&breakfasts waar u heerlijk kunt genieten van de Ierse keuken en gastvrijheid. Wij vinden dit een echte vakantiebezienswaardigheid van Ierland.

3. Kylemore Abbey

Het oude klooster Kylemore Abbey is een van de oude kloosters die nog in goede staat zijn en voor het publiek te bewonderen is ondanks dat deze nog steeds in gebruik is. Sinds het begin van de vorige eeuw heeft dit klooster bewoners gekregen in de vorm van de uit België gevluchte benedictinessen en heeft het klooster tevens een meisjes kostschool gehuisvest. Kylemore Abbey is vooral een aanrader om te bezoeken omdat dit klooster nog in goede staat is, vrij toegankelijk en een replica van de kathedraal van Norwich heeft staan. Als u op zoek bent naar de Ierland bezienswaardigheden dan is dit klooster echt een aanrader om eens langs te rijden.

4. De Brú na Bóinne

Een historische vindplaats aan de rivier de Boyne welke sinds 1993 is geplaatst op de werelderfgoedlijst van Unesco. Wat deze vindplaats zo bijzonder maakt is dat de oudste grafheuvels die hier gevonden zijn vanuit de 35e tot 32e eeuw voor Christus zijn. Hiermee zijn deze grafheuvels ouder dan de piramiden van Egypte. Zeer interessant om een dagje langs te gaan als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Ierland, en hoe de mensen toen leefde. U vind hier en bij Dublin dan ook musea welke veel bijzondere voorwerpen en weetjes weten te vertellen.

5. Wicklow Mountains

Een bijzonder gebergte in Ierland welke u vlak bij Dublin ligt is de Wicklow Mountains. Het is een veelbezochte natuur- en wandelgebied onder de Ieren zelf en als u naar Ierland op vakantie gaat ook heerlijk om een dagje of wat naartoe te gaan. Met de Lugnaquilla vind u de hoogste berg van de Wicklow Mountains welke maar liefst 925 meter hoog is. Met de Wicklow way vind u het wandelpad van de Wicklow mountains welke maar liefst 132km lang is. Een beetje te lang om in 1 dag te lopen, maar zeker in een paar dagen te doen is en u langs prachtige stukken brengt van dit Ierse gebergte. De Wicklow way is een onderdeel van de E8 wandelroute welke dwars door Europa loopt en eindigt in Turkije. Voor de wandelliefhebbers is het dan ook een echte must om de wandelroute door de Wicklow mountains te volgen.

6. Ring of Kerry

Voor degene die naar Ierland op vakantie gaan met de auto is de Ring of Kerry een must see. Het is namelijk een autorit op Iveragh welke je langs de kust stuurt en je langs een aantal bijzondere plekken van Ierland brengt. Denk hierbij aan de Ross Castle, Waterville, Killarney, Derrynane National Park en de Skellig eilanden. Ook een leuk wetenswaardigheid is dat het plaatsje Dingle de thuisbasis is van de dolfijn Fungi. Deze dolfijn is de ereburger van Dingle en laat zich regelmatig in de haven van het plaatsje zien al sinds de jaren 80.

7. Cork

De een na grootste stad van Ierland is de stad Cork. Een prachtige historische stad welke zijn geschiedenis teruggaat naar ongeveer de 12e eeuw na Christus. Qua architectuur en beleving is de stad Cork enigszins vergelijkbaar met een Belfast en Dublin, maar toch net even wat anders. Een prachtige stad om te verblijven en met de St. Mary’s Cathedral, St. Finbar’s Cathedral en de Cork Opera House vind u een paar bijzondere bezienswaardigheden terug. Tevens is Cork natuurlijk een heerlijke stad om te winkelen!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *