Gran Canaria

gran-canariaIs heerlijk genieten op een van de Canarische eilanden iets voor u? Dan is Gran Canaria misschien wel de plek voor u waar u heerlijk vakantie kunt vieren, het is namelijk het populairste vakantie eiland en dat is met een reden. U kunt namelijk naast het luie zon, zee en strand vakantie gevoel namelijk ook genoeg andere dingen beleven, want Gran Canaria kent diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Dit Spaanse eiland is zoals gezegd onderdeel van de Canarische eilanden en heeft eigenlijk het hele jaar door een heerlijk klimaat waarbij overdag het praktisch altijd boven de 18 graden is en in de zomer het over het algemeen boven de 30 graden is. Heerlijk voor de zonaanbidders onder ons en ondertussen kunt u ook genoeg ondernemen, er zijn namelijk talloze excursies te boeken en plaatsen te bekijken zoals de Pico de Bandana, Roque Nublo en ook de hoofdstad Las Palmas heeft diverse bezienswaardigheden zoals o.a. de wijk La Vegueta welke echt een aanrader is. Kortom het ideale vakantie eiland volgens velen waarmee u een zonvakantie kunt combineren met een doe vakantie.

1. Het plaatsje Teror

Een prachtig dorp op Gran Canaria is het dorpje Teror welke vooral bekend is geworden door de Basiliek in neoclassicistische stijl. Volgens de verhalen is namelijk Maria zelf verschenen in dit dorpje op een tak van de inmiddels niet meer bestaande pijnboom en ter ere hiervan is een Maria beeld gemaakt welke in de Basiliek te bewonderen is. Het beeldje is gemaakt in het jaar 1481 en elk jaar op 8 september houdt men een processie ter ere hiervan welke door duizenden bedevaartgangers bezocht word. Verder heeft Teror ook een prachtige architectuur waardoor het volgens velen ook het mooiste plaatsje op Gran Canaria is, het beste kunt u hiervoor naar de Calle Real de la Plaza gaan welke prachtig aangelegd is en zeker de moeite waard is om eens te bekijken.

De lijst met bezienswaardigheden van Gran Canaria zal de komende tijd nog druk aangevuld worden, bent u zelf hier op vakantie geweest en wilt u graag meehelpen aan onze website? Laat dan een reactie achter onderaan deze pagina, wij zouden dit erg waarderen. Wilt u nu al meer informatie over Gran Canaria omdat u binnenkort uw vakantie wilt boeken? Dan raden we u aan om naar deze website over Gran Canaria te gaan, welke u meer informatie over dit vakantie eiland geeft en diverse tips geeft.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *