Costa Rica

costaricaEen land wat uitermate geschikt is voor prachtige rondreizen is Costa Rica, want dit land heeft alles wat een mooie rondreis maar te bieden heeft. Dit prachtige land gelegen tussen zuid en noord Amerika is een land waar je van alles kunt beleven. Het land is voor een derde ingericht als natuur reservaat en dat is niet voor niets, want u vind hier de mooiste jungles terug, prachtige gebieden om te bezoeken, vulkanische landschappen met een van de meest actieve vulkanen in de wereld en u kunt hier ook heerlijk tot rust komen aan een van de prachtige stranden. Kortom een land waar u heerlijk vakantie kunt vieren, en wij hebben voor u de mooiste vakantie bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet. Costa Rica kent zoals gezegd namelijk prachtige bezienswaardigheden, excursies en uitjes waardoor uw vakantie hier u zeker niet gaat vervelen.

1. Het park van Arenal

Een bijzondere plek om naartoe te gaan is een van de meest actieve vulkanen ter wereld en deze ligt in Costa Rica, het is namelijk de vulkaan Arenal welke heel het jaar van zich laat horen. Overdag hoort u het gerommel uit de berg komen en ziet u de stoom ontsnappen, en ’s avonds kunt u regelmatig verrast worden door prachtige kleine uitbarstingen die voor aardig wat vuurwerk zorgen. U kunt dit park het hele jaar door normaal gesproken overdag bezoeken en u kunt ook aardig dichtbij de top van de vulkaankrater komen, wilt u echt helemaal naar de top gaan dan moet u dit apart regelen en zal dit via een gids geregeld moeten worden. Het is een bijzondere ervaring om een keer gezien te hebben, en wat ons betreft de must see van Costa Rica.

2. De watervallen van La Paz

Een prachtige natuursetting, watervallen en leuke extra’s dat is hoe je de watervallen van La Paz misschien wel het beste kunt omschrijven. Deze watervallen liggen namelijk in een prachtig gebied en zijn goed te bekijken, de in totaal 5 watervallen welke allen een eigen naam hebben zijn via diverse trappetjes en paden te bereiken, en door de prachtige natuur hier omheen kunt u uw ogen goed de kost geven. Verder bieden ze bij de watervallen ook een mooie vlindertuin aan en kunt u een stukje geschiedenis van de Costa Ricaans boer terugzien, en als laatste vind u hier nog meer bijzondere dieren terug zoals een aantal van de prachtige slangensoorten die in het wild leven in dit land en kunt u de kleine gifkikker die symbool staat voor Costa Rica hier terugvinden.

3. De Irazu vulkaan

Deze vulkaan is misschien niet zo spectaculair als de Arenal vulkaan, maar de Irazu is nog steeds de hoogste vulkaan van het land en ligt ook in een prachtig gebied wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. De Irazu vulkaan is bijzonder door het groene meer wat in zijn krater ligt, deze ligt echter in de middag altijd verscholen tussen de wolken waardoor u als u een bezoekje wilt brengen naar deze unieke krater bovenop de Irazu u voor het middaguur hier geweest moet zijn.

4. De Monteverde

En vooral de weg hier naartoe is een bijzondere ervaring voor degene die van prachtige natuurtochten houden en een stukje spanning, want deze weg is in bijzondere slechte staat waardoor u max zo’n 10km per uur kunt rijden, maar dat is niet zo erg want deze weg loopt naar een hooggelegen gebied langs de prachtige nevelwouden waar u o.a. als u mazzel heeft de Quetzal vogel nog kunt spotten welke bijna uitgestorven is. Als u eenmaal in het hooggelegen gebied bent kunt u zowel de Stille oceaan als de Atlantische oceaan zien wat natuurlijk ook bijzonder is.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *