Algarve

lagos-algarveEen van de meest populaire en bekende bestemmingen van Portugal is de streek de Algarve. Dit is met een reden natuurlijk, want de Algarve is een prachtige streek om op vakantie te gaan door zijn bijzondere omgeving, heerlijke temperatuur en de afwisselingen tussen hoge rotskusten met daartussen mooie zandstranden. Kortom het is de ideale vakantie bestemming voor vele Nederlanders omdat als u op zoek bent naar een lekkere zon, zee en strand vakantie de Algarve op alle punten bijzonder hoog scoort. Voor degene die ook nog wel eens wat wilt doen op vakantie biedt de Algarve u ook meer dan genoeg, we hebben voor u de meest bijzondere vakantiebezienswaardigheden op een rijtje gezet zodat u alvast een opstapje heeft als u op vakantie wilt gaan naar dit prachtige gebied.

1. Het strand “Praia da Marinha”

Dit strand is het meest bijzondere strand wat u terug kunt vinden in de Algarve! Het is een mooi zandstrand wat gelegen ligt tussen prachtige rotskust wat hier ligt en de kliffen die in de oceaan liggen. Het is ook niet voor niets de winnaar geworden van de Golden Beach award een paar jaar geleden en deze omgeving is veelal gefotografeerd voor de diverse brochures voor de Algarve. U moet er wel rekening mee houden dat net zoals bijna alle stranden in de Algarve dat u aardig wat traptredes moet afdalen voordat u op dit strand bent (en naderhand ook weer op moet). Dit komt omdat de kust van Portugal door de rotskusten over het algemeen tientallen meters boven de zee eindigt met daaronder gelegen de zandstranden. Bij Praia da Marinha is naast het mooie strand ook veel meer te doen, u vind hier namelijk prachtige grotten terug die u d.m.v. een van de vele bootexcursies kunt bezichtigen wat zeker aan te raden is, en doordat het water over het algemeen bijzonder rustig is, is het ook de ideale plek om te gaan snorkelen.

2. Lagos

Een van de meest bijzondere stadjes die u in de Algarve terugvind is Lagos. Dit stadje gelegen aan de kust wordt gekenmerkt door zijn oude historische centrum welke zeker de moeite waard is om te bezoeken. Voor de shoppers zijn er talloze winkeltjes te vinden van souvenirwinkeltjes t/m gewone winkels voor kleding etc. En voor de cultuurliefhebbers is er ook genoeg te zien, want het centrum staat vol met historische gebouwen en kerkjes zoals bijv. Laguna de Alvor, Mata Nacional de Barao en de Pon da Piedade. Aan de haven ligt ook nog een mooi fort luisterend naar de Forta da Ponta da Bandeire, aangezien Lagos een havenstadje is was dit fort vroeger van levensbelang om het stadje te beschermen en tegenwoordig kunt u het fort bezichtigen en de rijke geschiedenis hiervan terugvinden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *